Den Nakna Bokälskaren

Alla inlägg den 5 februari 2013

Av Marina och Per Harbeck - 5 februari 2013 18:25

Abby DiMatteo går kirurgutbildningen, andra året på Bayside Hospital i
Boston där hon vill utbilda sig till transplantationskirurg. En kväll kommer det in en kvinna i 30-års åldern, hjärndöd efter en bilolycka. På samma sjukhus väntar en 17-årig pojke på ett nytt hjärta. Allt är klart när ledningen helt plötsligt bestämmer att hjärtat ska gå till någon annan, en rik mans fru. Tillsammans med en annan kirurg bestämmer sig Abby att ändå låta den 17-åriga pojken få hjärtat. Självklart blir det ett ramaskri från ledningen men det tar inte lång tid innan ett nytt hjärta dyker upp till den rika mannens fru. När komplikationer uppstår upptäcker Abby att något inte står rätt till med det donerade hjärtat.

Tess är helt suverän på att skriva på ett sätt så man sitter helt fast i boken. Sakta men säkert kommer hon närmare lösningen men inte utan att spänningen ökar för varje sida. När det börjar närma sig slutet på boken är spänningen så fruktansvärt olidlig så man bara MÅSTE läsa ut boken. Jag har nu läst några böcker av Tess Gerritsen och alla böckerna är lika bra skrivna. Visst det var lite för mycket medicinska termer men det överväger hon med råge i allt annat hon skriver. Helt underbar författare och Stephen King har själv sagt att Tess är en självklar författare att ha i bokhyllan.


 

Presentation

I denna bloggen kommer jag och min man Per recensera böcker vi läst. Är du intresserad av att vara med och lägga in recensioner är det bara att höra av dig som en kommentar :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards